Şeker Yatırım (SKYMD) Katılım Endeksine Uygun Mu?

Şeker Yatırım (SKYMD) Katılım Endeksine Uygun Mu?

Bu hafta halka arz olacak Şeker Yatırım (SKYMD) Katılım Endeksi ne uygun olup olmadığı, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Şeker Yatırım’ın halka arzıyla ilgili temel bilgileri öğrenmek isteyenler, kaç lot pay verileceği ve hangi bankalarda bu payların bulunacağı gibi detayları araştırıyorlar. SPK onayı alan şirketin payları, sabit 7 TL fiyatından yatırımcılara sunulacak. Şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin tamamını işletme sermayesinde kullanacağını taslak izahnamesinde duyurdu.

Şeker Yatırım (SKYMD)‘ın halka arz büyüklüğü 367.500.000 TL ve bu arz, tamamen eşit dağıtım ve borsada satış yoluyla gerçekleşecek. Bu süreçte, halka arz edilen hisseler eşit bir şekilde dağıtılacak ve borsada satışa sunularak halka arz işlemi tamamlanacak.

Peki Şeker Yatırım (SKYMD) katılım endeksine uygun mu?” ya da “Şeker Yatırım (SKYMD) halka arz helal mi?”cevaplar yazımızda..

ŞEKER YATIRIM (SKYMD) HALKA ARZ 2023 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Şeker Yatırım (SKYMD)‘ın halka arzı, 30 Kasım ile 1 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek ve talepler, bu süre zarfında saat 10.30 ile 13.00 arasında toplanacak. Bu zaman diliminde yatırımcılar, Şeker Yatırım (SKYMD) a olan taleplerini borsa ve aracı kurumlar aracılığı ile iletebilecek ve halka arz sürecine katılabilecekler.

Şeker Yatırım (SKYMD) Halka Arzına Hangi Bankalar Aracılık Ediyor?

Şeker Yatırım (SKYMD) nin halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı ve her bir hissesi 7 TL'den satışa sunulacak. Şeker Yatırım'ın halka arzına katılım için hangi bankaların aracılık ettiği ve halka arz sürecinin nasıl işlediği merak konusu. İşte kısa detaylar..

İlgili İçerik

Şeker Yatırım (SKYMD) Katılım Endeksine Uygun Mu?

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin halka arz belgesinde katılım endeksiyle ilgili herhangi bir detay bulunmaması, bazı helal yatırımcılar için bu yatırımın uygunluğunu sorgulamalarına neden olabilir. Katılım endeksi, yatırımların etik ve dini açıdan uygunluğunu ölçmede önemli bir kriterdir. Belgede bu konuda net bilgi olmaması, bu endekse göre bir değerlendirme yapmayı güçleştirebilir. Bu nedenle Şeker Yatırım Halka Arz ı katılım endeksine uygun değildir. Katılım Endeksi hassasiyeti olan yatırımcılar, inançlarına uygun alternatif yatırım seçeneklerini araştırarak daha uygun bir tercih yapabilirler.

Katılım Endeksi Nedir ?

Katılım Endeksi Nedir, etik ve helal iş prensiplerine uygun olarak faaliyet gösteren şirketlerin hisselerini içeren bir finansal endeks olarak tanımlanabilir. Bu endeks, Borsa İstanbul tarafından oluşturulmakta ve takip edilmektedir. Katılım Endeksi'nde yer alabilmenin bazı temel kriterleri bulunmaktadır ve bu kriterler, yatırımcılar için önemli bir referans olabilir.

İlgili İçerik

Şeker Yatırım (SKYMD) Halka Arz Kaç Lot Verir?

Şeker Yatırım Menkul Değerler’in halka arzında açıklık oranı %35,71 olarak bildirilirken, toplamda 52,500,000 adet lot dağıtılacak.

Dağıtılacak Pay Miktarı (Olası)

  • – 2.1 Milyon katılım ~ 25 Lot (175 TL).
  • – 2.5 Milyon katılım ~ 21 Lot (147 TL).
  • – 2.9 Milyon katılım ~ 18 Lot (126 TL).
  • – 3.3 Milyon katılım ~ 16 Lot (112 TL).
  • – 3.7 Milyon katılım ~ 14 Lot (98 TL).
  • – 4.1 Milyon katılım ~ 13 Lot (91 TL).
  • – 4.5 Milyon katılım ~ 12 Lot (84 TL).
  • – 4.9 Milyon katılım ~ 11 Lot (77 TL).

Şeker Yatırım (SKYMD) Halka Arz Hangi Bankalarda Var?

Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş., halka arz sürecinde Borsa İstanbul’da işlem yapmaya yetkili tüm banka ve yatırım kuruluşları üzerinden başvuruları kabul edecek. Yatırımcılar, aracı kurumları aracılığıyla bu sürece katılabilecekler. Dilerseniz Şeker Yatırım (SKYMD) Halka Arz Hangi Bankalarda Var? ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.