AK Parti, Kripto Para Düzenlemeleriyle İlgili Açıklama Yaptı.

AK Parti, Kripto Para Düzenlemeleriyle İlgili Açıklama Yaptı.

AK Parti’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto paralar ilgili çalışmaların taslağını oluşturduklarını ve sektörle yakın bir iletişim içinde olduklarını açıkladı

AK Parti’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto varlıklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İleri, kripto varlıkların ötesinde bir teknoloji alanı olarak gördüğü blokzincir ve yapay zeka konularına da değindi.

Türkiye’nin kripto para ve blokzincir alanlarındaki kritik rolüne dikkat çeken İleri, sektör liderleriyle yaptıkları görüşmelerde Türkiye’nin bu alanda önemli avantajlara sahip olduğunu vurguladı. Ülkenin potansiyelinin farkında olduklarını ve bu teknolojilerde söz sahibi olabileceklerini belirtti.

Taslak Bir Kripto Para Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyoruz.

Bakan, AK Parti’nin kripto varlıklarla ilgili çalışmalarını detaylandırarak, vatandaşların güvenliğini sağlama ve blokzincir teknolojisinin gelişimine katkıda bulunma amacıyla sektörle sıkı bir iletişim içinde olduklarını ve bir taslak üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Türkiye, bu alanda hızla adım atan ülkelerden biri. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız bir çalışma var. Ben de bu sürecin bir kısmında yer aldım. Kripto varlıklara büyük bir toplumsal ilgi var. Bu alanda vatandaşlarımızı korumak ve güvenliklerini sağlamak önemli; ancak aynı zamanda blokzincir teknolojisinin gelişimine de destek olmak istiyoruz. Bu çerçevede, sektörle yakın iletişim halindeyiz. İlgili kurumlar çalışmalarını sürdürüyorlar. İlerleyen süreçlerde bu konunun tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum.

Bakan Şimşek’in açıklamalarında Gri Liste’ye son vermek için sadece bir adımın kaldığını ve kripto varlıklara ilişkin yasal düzenlemeyi kısa sürede Meclis’e sunacaklarını belirttiği biliniyor.

Ömer İleri, Şimşek’in Gri Liste’ye son verme çabalarına yönelik kripto düzenlemesi konusunda Türkiye’nin hızlı ilerlediğini vurguladı. Ayrıca, Avrupa Birliği’nin 2024’te yürürlüğe girecek Kripto Varlıkları Yönetmeliği (MiCA) ile karşılaştırıldığında, Türkiye’nin bu alanda hızlı adımlar attığını ve AB standartlarına yaklaştığını belirtti.

Ömer İleri, blokzincir ve yapay zeka alanlarında dünya çapında etkili olabileceklerini vurgulayarak Türkiye’nin bu teknolojilere güçlü destek verdiğini açıkladı. “Merkeziyetsiz” yapıların toplumsal güven esasıyla işlediğini, akıllı sözleşmelerin süreçleri hızlandırdığını ve bu teknolojik bakış açısının lojistikten sağlık yönetimine kadar birçok alanda dönüştürücü potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Kaynak : AA