Ark Invest CEO’sundan Spot Bitcoin ETF ile İlgili Açıklama

Ark Invest CEO’sundan Spot Bitcoin ETF ile İlgili Açıklama

Ark Invest CEO’su, spot Bitcoin ETF’lerinin ‘önemli’ miktarda kurumsal girişi çekeceğini ve BTC’nin ‘çok daha yüksek’ seviyelere çıkmasını sağlayacağını bekliyor.

Ark Invest CEO’su Cathie Wood, spot bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’lerinin) Bitcoin’in fiyatını ‘çok daha yüksek’ seviyelere taşımasını bekliyor. Menkul kıymetler düzenleyicisinin spot bitcoin ETF’leri konusunda bir karar vermesi Çarşamba günü bekleniyor. ‘Biz ve diğerleri onay alırsak, SEC onayının kurumlar için yeşil ışık olacağını düşünüyoruz. Birçoğuyla görüştük ve SEC’in etkili bir şekilde yolu açtığı şu anda onlar çok daha ilgili,’ şeklinde paylaşım yaptı.

Cathie Wood’un Potansiyel Spot Bitcoin ETF Onayları Hakkındaki Görüşleri Ark Investment Management CEO’su Cathie Wood, Pazartesi günü CNBC ile yaptığı röportajda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) potansiyel spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayları hakkındaki görüşlerini paylaştı. Şirketinin 21shares ile ortak önerisi bu yılın ilk spot bitcoin ETF başvuruları için Çarşamba günü karar aşamasında.

Spot bitcoin ETF’lerinin beklenen onayıyla kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e yatırım yapmaya daha açık olup olmayacağı konusunda, Ark CEO’su şunları söyledi:…

Cathie Wood

SEC’ ten onayı alırsak, biz ve diğer kurumlar için yeşil ışık olacağını düşünüyoruz. Birkaçıyla konuştuk ve SEC’in yol açtığı bu etkiden dolayı şu anda çok daha ilgililer.

Cathie Wood, Potansiyel Spot Bitcoin ETF Onayları Hakkında Ne Dedi?

Firmamızın spot bitcoin ETF önerisinin SEC tarafından onaylanıp onaylanmayacağı sorulduğunda, ‘Bitcoin ETF’sinin bu hafta onaylanma olasılığının çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bunun sebebi, daha önce birkaç kez reddettikten sonra, SEC’in aslında sorular sormaya başlamasıydı – çok iyi sorular, çok detaylı sorular, çok teknik sorular – Sanırım cevaplanması gereken tüm soruları sordular ve çoğumuz muhtemelen o sürecin bir parçasıydık.”

Wood ayrıca spot bitcoin ETF onaylarının, bazı kişilerin öngördüğü gibi ‘haberi duyduğunuzda satış’ etkinliği olmayabileceğine inanıyor. “Çoğu insan ‘haberi duyduğunuzda satış yapın’ bekliyor olabilir ki, bu olmayabilir,” dedi ve vurguladı: “Bunu yeterince duyunca, pozisyonları zaten alınmış olabilir. Kim bilir, bu çok kısa vadeli bir durum.” Ark Invest CEO’su şöyle devam etti:

Ark Invest CEO

Bildiğimiz tek şey, beş yıllık yatırım zaman dilimimizde, özellikle kurumsal akışların bu yeni varlık sınıfına oldukça büyük olacağı ve kurumların Bitcoin’e çok fazla bir tahsis yapmasının, giderek kıtlaşan bir varlığı çok daha yukarılara taşıyabileceği.

Kaynak