CVK Maden (CVKMD) Yeni İş İlişkisi Duyurusu

CVK Maden (CVKMD) Yeni İş İlişkisi Duyurusu

CVK Maden (CVKMD) İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 30 Kasım 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, yeni bir iş ilişkisi hakkında detaylı bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, Bağlı Ortaklık Hayri Ögelman Madencilik A.Ş’nin yurt dışında bulunan bir şirket ile ‘Maden Cevheri Satışı’ konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Bu anlaşma kapsamında siparişin toplam bedeli yaklaşık 51.659.000,00 Türk Lirası (1.790.000,00 USD) olarak duyuruldu.

CVK Maden (CVKMD) Ne İş Yapar?

CVK Madencilik, yüzde 100 yerli sermaye ile faaliyet gösteren bir işletme olarak madencilik alanında faaliyetlerini sürdürmektedir. Modern mühendislik uygulamaları ve teknolojik imkânları en üst düzeyde kullanarak Türkiye’nin en yüksek kaliteli krom, kurşun, çinko, bakır, manyezit cevherlerini üretmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca altın cevheri üretimi için AR-GE çalışmalarını hızla sürdürmektedir.

Kendi maden ruhsatları üzerinde faaliyet gösteren CVK Madencilik, konsantre ve parça kromit cevheri ile konsantre kurşun, çinko, bakır, gümüş metal ürünlerini üretmektedir ve bu ürünleri kendi ihraç etmektedir. Aynı zamanda kendi uhdesindeki ve iş geliştirmeye yönelik potansiyeli yüksek ruhsat sahalarında arama ve etüt çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

CVK Maden (CVKMD) Halka Açıklık Oranı Ne Kadar?

CVK Maden ‘nin halka açıklık oranı %20 dir. Nisan Ayında Halka Arz Olmuştur.

CVK Maden (CVKMD) Kimin? CVK Maden (CVKMD) Ortaklık Yapısı

CVK Maden şirketinde çoğunluk paylar, %96 ile ‘Hüseyin Çevik’e aittir. Geri kalan pay ise %4 ile ‘Begüm Çevik’e aittir.

begum cevik
begum cevik