Kıraç Galvaniz A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Kıraç Galvaniz A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Kıraç Galvaniz Telekominikasyon Metal Makine İnşaat Elektrik San. ve Tic. A.Ş.

Sıcak daldırma galvaniz ve oto korkuluk sistemleri gibi bir çok sektörde faaliyet gösteren Kıraç Galvaniz A.Ş Halka Arz süreci için SPK’ya başvuruda bulundu.

Kıraç Galvaniz A.Ş. halka arzı için SPK ya sunmuş olduğu taslak izahname bilgisinde 45.000.000 TL nominal değerle eşit dağıtım şeklinde halka arz olması bekleniyor. Halka arz sürecinde ise konsorsiyum liderliğini ise İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üstlenecek. SPK onayının ardından, şirketin Borsa İstanbul “Yıldız Pazar”ında işlem görecek.

Kıraç Galvaniz Telekominikasyon Metal Makine İnşaat Elektrik San. ve Tic. A.Ş. – Taslak İzahname Bilgileri

Kıraç Galvaniz
Kıraç Galvaniz A.Ş.
İşlem KoduOnay Aşamasında.
Talep Toplama TarihleriOnay Aşamasında.
Halka Arz FiyatıOnay Aşamasında.
Dağıtım ŞekliEşit Dağıtım
Toplam Dağıtılacak Lot45,000,000 Adet Lot
Katılım EndeksiOnaylı İzahname sonrasında belli olacak.
PazarYıldız Pazar
İşleme Başlama TarihiOnay Aşamasında
Aracı Kurumİnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş
Halka Açıklık Oranı%26,47
Kıraç Galvaniz A.Ş. Halka Arz Tablosu

Kıraç Galvaniz A.Ş. Halka Arz Detayı

Şirketin Halka arz detaylarına göre, şirket 45.000.000 Milyon Lot bir sermaye artırımı planlamaktadır.

Halka arz detayları aşağıdaki gibi bir tabloda gösterilebilir:

DetayLot (Toplam)Satış Yapan Ortak
Sermaye Artırımı45.000.000 LotSermaye Artırımı
Ortak Satışları ve Sermaye Artırımı Detayı* Taslak İzahname Sayfa 1

Bu detaylar, halka arzın hangi yöntemlerle gerçekleşeceğini ve toplamda ne kadarlık bir hissenin halka arz edileceğini açıkça göstermektedir.(haberhalkaraz.com)

Fonun Kullanım Amaçları

  • İşletme sermayesi: %40.
  • Yeni tesis yatırımı: Büyüme ve gelişme için %35.
  • Finansal borç ödemeleri: Mali sağlığı korumak için %15.
  • Makine yatırım finansmanı: İş süreçlerini iyileştirmek için %7.5.
  • Yurt dışı pazar payının güçlendirilmesi: Uluslararası büyüme için %2.5.
Çates Elektrik Üretim A.Ş. (CATES)

Çates Elektrik Üretim A.Ş. (CATES) Çates Elektrik Üretim A.Ş. (CATES)'nin halka arzı, son SPK bülteninde onay aldı! Çatalağzı Termik Santrali için önümüzdeki hafta talep toplanması bekleniyor. Halka arz tarihi, hangi finans kurumlarıyla yapılacağı, ne zaman başlayacağı ve Kaç Lot Verir , Katılım Endeksine Uygun mu ?gibi detaylar yatırımcılar için kritik. Bu süreci

İlgili İçerik
Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Türkiye'nin önde gelen Gayrimenkul firmalarından biri olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) halka arz başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Şirketin taslak izahname detayında yer alan bilgilere göre toplamda 60.957.450 Adet Lot Halka Arz edilecek, Arz sürecine Deniz Yatırım Menkul Değerler A

İlgili İçerik

Bu dağılım, taslak izahnamede belirtilmiştir ve yatırımcılara Kıraç Galvaniz A.Ş. ye ait fonun nasıl kullanılacağı konusunda bir yol haritası sunmaktadır. Yurt dışı yatırımları, işletme sermayesi ve yeni ürünlerin finansmanı arasındaki bu dengeli dağılım, şirketin büyüme stratejilerini destekleyecek şekilde planlanmıştır. Bkz: Fonun Kullanım Yeri Raporu

Finansal Tablo Verileri

Finansal tablo, Kıraç Galvaniz A.Ş. şirketinin performansını yansıtan önemli verileri içeriyor. Tablo, 2023 yılının ilk 6 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait hasılat ve brüt kâr verilerini sunmaktadır. Bu veriler, şirketin gelir ve kârlılığını karşılaştırmamıza yardımcı oluyor. İşte bu finansal tablonun özgünleştirilmiş açıklaması:

Finansal Tablo2023/620222021
Hasılat555,3 Milyon TL405,7 Milyon TL129,0 Milyon TL
Brüt Kar188,2 Milyon TL117,3 Milyon TL28,9 Milyon TL
Finansal Tablo

Bu tablo, hasılat ve brüt kar verilerini 2023 yılının ilk 6 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait olarak karşılaştırmalı bir şekilde sunmaktadır. Tabloya Taslak İzahname: Sayfa 107 ‘den uluşılabilir.

Fiyat İstikrarı

  • Planlanmamaktadır . Taslak İzahname Sayfa: 193

Satmama Taahhüdü

Taslak izahnameye göre Sayfa 193 te, satmama taahhüdü belirtilmiş ve bu taahhüt ihraççı ve ortaklar için 1 yıl süreyle geçerli olacaktır.

Halka Açıklık Oranı

  • Halka Açıklık oranı %26,47. İzahname Özeti, Sayfa 174.

Halka açıklık oranı, %26,47.olarak belirlenmiştir. Bu oran, şirketin halka açık hisselerinin toplam hisse senedi sayısına oranını ifade eder ve yatırımcılara sunulan şeffaflık seviyesini yansıtır.

Kıraç Galvaniz A.Ş. Halka Arz Ne Zaman?

Yatırımcıların merakla beklediği konu olan Ne Zaman Halka Arz Olacak? sorusuna cevaben Kıraç Galvaniz A.Ş. 2024 Yılının ilk 6 Ayında Halka arz olması oldukça yüksek bir ihtimal.

Şirket Hakkında – Kıraç Galvaniz A.Ş.

Kıraç Galvaniz, 2006 yılında Bursa’da Kıraç Group çatısı altında kurulmuş, sıcak daldırma galvanizleme hizmeti sunarak Türk sanayisinin gelişen merkezi olan Bursa’da öncü bir konum elde etmiştir. Kuruluşundan itibaren bölgede tek sıcak daldırma galvanizleme tesisi olma özelliğini taşıyan şirket, 2010 yılında faaliyet alanını genişleterek çelik otokorkuluk sistemleri imalatı ve montajına başlamış, ülkenin sayılı otokorkuluk tedarikçilerinden biri olmuştur.

Bu başarı, ARGE’ye verilen önemle, piyasanın taleplerini analiz etme yeteneği ve dinamik, uzman kadrosuyla kısa sürede sektörde saygın bir konuma ulaşmıştır. Ayrıca, Türkiye’de otokorkuluk sistemlerine ait CE belgesi zorunluluğu getirildiğinde şirket ilk adımı atmış ve ürünlerini Avrupa Standartları’na uygun olarak test ederek CE belgelerini almıştır.

Kıraç Galvaniz, 10000 metrekarelik iki tesisinde üretim yapmakta ve çelik otorkorkuluk imalatı ve sıcak daldırma galvanizlemenin yanı sıra motosiklet koruyucu bariyerler, ses ve gürültü bariyerleri, solar enerji sistemleri konstrüksiyonları, çarpışma yastıkları, trafik işaret ve levhaları, yaya korkulukları gibi alanlarda da hizmet vermektedir.

Şirket, Gürcistan ve Romanya’da bulunan şubeleriyle uluslararası alanda da faaliyet göstermekte ve genişleme stratejilerini sürdürmektedir. Bu uluslararası adımlar, Kıraç Galvaniz’in yol güvenliği konusundaki liderliğini desteklemekte ve Avrupa ve Asya ülkelerinde tanınan bir firma haline gelmesini sağlamaktadır.

Kuruluş Yeri: Bursa

Kuruluş Tarihi: 2006

Halka Arz’a Ait Belgeler & Dökümanlar

  1. Taslak İzahname
  2. Fon Kullanım Yeri Raporu

Konsorsiyum ve Başvuru Yerleri

  • İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. – Konsorsiyum