Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş., Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olarak ilk 500 listesinde yer alıyor ve halka arz için SPK onayını almış durumda. Kayseri merkezli faaliyet gösteren ve 30’dan fazla ülkeye ihracat yapan şirketin halka arzı, önümüzdeki hafta gerçekleşecek. Yatırımcılar, Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.’nin halka arz tarihini ve halka arz fiyatını merak ediyorlar.Ayrıca, şirketin yatırımları, hedefleri ve finansal durumu da bu içerikte yer alacak.

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş. – Taslak İzahname Bilgileri

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.
Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.
İşlem KoduMEGMT
Talep Toplama TarihleriOnay Aşamasında.
Halka Arz Fiyatı28,30 TL
Dağıtım ŞekliEşit Dağıtım
Dağıtılacak Lot45,000,000 Adet Lot
Dağılatacak Ek Lot9,750,000 Adet Lot
Katılım EndeksiOnaylı İzahname Gelince
PazarYıldız Pazar
İşleme Başlama TarihiOnay Aşamasında
Halka Arz Büyüklüğü1,7 Milyar TL.
Aracı KurumA1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.Halka Arz Tablosu

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Detayı

Şirketin Halka arz detaylarına göre, şirket 40.000.000 Milyon Lot bir sermaye artırımı ve 22.750.000 Milyon Lot ortak satışı planlamaktadır.

Halka arz detayları aşağıdaki gibi bir tabloda gösterilebilir:

DetayLot (Toplam)Satış Yapan Ortak
Sermaye Artırımı40.000.000 LotSermaye Artırımı
Ortak Satışı9.100.000 LotCüneyt Ali Turgut
Ortak Satışı3.900.000 LotAbdullah Turgut
Ek Ortak Satışı6.825.000 LotCüneyt Ali Turgut
Ek Ortak Satışı2.925.000 LotAbdullah Turgut
Ortak Satışları ve Sermaye Artırımı Detayı* SPK Bülteni, 2023/76.

Bu detaylar, halka arzın hangi yöntemlerle gerçekleşeceğini ve toplamda ne kadarlık bir hissenin halka arz edileceğini açıkça göstermektedir.(haberhalkaraz.com)

Fonun Kullanım Amaçları

  • %30 oranında inorganik büyüme stratejilerinin finansmanı için ayrılacak.
  • %20 oranında organik büyüme stratejilerinin finansmanı planlanıyor.
  • %10 oranında yenilenebilir enerji yatırımları için fon ayrılacak.
  • %30 oranında hammadde temini ve işletme sermayesinin finansmanı planlanıyor.
  • %10 oranında ise finansal borç ödemeleri için kaynak ayrılacak.

Tabii, yeniden yazayım:

“Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.’nin taslak izahnamesinde fon kullanımı detaylı bir şekilde açıklanmış ve yatırımcılara şirketin büyüme stratejilerini desteklemek üzere planlanan yurt dışı yatırımlar, işletme sermayesi ve yeni ürünlerin finansmanı gibi konularda bir yol haritası sunulmuştur. Bu dengeli dağılım, şirketin gelecekteki büyüme planlarını desteklemeyi amaçlamaktadır. Detaylı bilgilere erişmek için Fon Kullanım Yeri Raporu’nun 163,164,165. sayfasına göz atılabilir.”

Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., SPK tarafından onaylanan halka arzı ile dikkat çekiyor. Şirketin halka arzı için merak edilen talep toplama tarihleri, hisse fiyatı ve kodu gibi detaylar, yatırımcılar tarafından yoğun ilgiyle araştırılıyor. Şirketin 2,2 milyar TL'lik halka arzı, Ziraat Yatırım Menkul

İlgili İçerik

Finansal Tablo Verileri

Finansal tablo, Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. şirketinin performansını yansıtan önemli verileri içeriyor. Tablo, 2023 yılının ilk 6 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait hasılat ve brüt kâr verilerini sunmaktadır. Bu veriler, şirketin gelir ve kârlılığını karşılaştırmamıza yardımcı oluyor. İşte bu finansal tablonun özgünleştirilmiş açıklaması:

Finansal Tablo2023/620222021
Hasılat8,8 Milyar TL4,2 Milyar TL2 Milyar TL
Brüt Kar681,1 Milyon TL356,4 Milyon TL187,8 Milyon TL
Finansal Tablo

Bu tablo, hasılat ve brüt kar verilerini 2023 yılının ilk 6 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait olarak karşılaştırmalı bir şekilde sunmaktadır. Tabloya Taslak İzahname: Sayfa 90 ‘dan uluşılabilir.

Fiyat İstikrarı

  • Herhangi bir fiyat istikrarı planlanmamaktadır.

Satmama Taahhüdü

Taslak izahnameye göre Sayfa 162 te, satmama taahhüdü belirtilmiş ve bu taahhüt ihraççı ve ortaklar için 1 yıl süreyle geçerli olacaktır.

Mega Metal San. ve Tic. A.Ş. Halka Açıklık Oranı

  • İzahname Özeti, Sayfa 143.

Halka açıklık oranı, %22,64 olarak belirlenmiştir. Bu oran, şirketin halka açık hisselerinin toplam hisse senedi sayısına oranını ifade eder ve yatırımcılara sunulan şeffaflık seviyesini yansıtır.

Mega Metal halka arz katılım endeksine uygun mu?

Mega Metal’in onaylanmış izahnamesinin yayımlanmasıyla katılım endeksine uygunluğu netlik kazanacak. Şu an için bu konuda elimizde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Şirket Hakkında – Mega Metal San. ve Tic. A.Ş.

Mega Metal, bakır tel sektörünün önde gelen üreticilerinden biri olarak Kayseri’de 30 yılı aşkın bir süredir oksijensiz elektrolitik bakır tel üretimine devam etmektedir. Şirket, 36.500 metrekare kapalı alana sahip olan toplam 75.000 metrekarelik tesislerinde üretim yapmaktadır. Yıllık 48.000 tonluk kapasitesiyle süper ince bakır tel üretiminde Türkiye’nin ve dünyanın lider kuruluşlarından biridir.

Kurulduğu günden bu yana Mega Metal, Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır. Süper ince bakır tel üretiminin büyük bir bölümünü karşılayarak, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere 30’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Ayrıca, dünya çapındaki depoları ve ofisleriyle müşterilerine lojistik avantajlar sunmaktadır.

Mega Metal’in 600’den fazla uzman, deneyimli ve başarılı çalışanıyla ürettiği ürünler, enerji üretimi ve dağıtımı, elektrik, elektronik, iletişim, yenilenebilir enerji, elektrikli ev aletleri, beyaz eşya, özel endüstriyel uygulamalar (robotik), havacılık ve otomotiv gibi geniş bir yelpazedeki sektörlere hizmet vermektedir. Şirket, Avrupa’nın önde gelen üreticilerinden biri olarak her yıl birçok müşterisi tarafından yılın tedarikçisi seçilmektedir.

Kuruluş Yeri: Kayseri

Kuruluş Tarihi: 2004

Halka Arz’a Ait Belgeler & Dökümanlar

  1. Taslak İzahname BilgileriGörüntülemek için tıklayın
  2. Fon Kullanım Yeri Raporu: Görüntülemek için tıklayın

Konsorsiyum ve Başvuru Yerleri

  • A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.Konsorsiyum