Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.

Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından halka arzı gerçekleştirilecek olan Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. halka arz oluyor. Toplamda halka arz edilecek pay miktarı 27,000,000 Lot olacak.

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. – Taslak İzahname Bilgileri

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.
Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş.
İşlem KoduPATEK
Talep Toplama Tarihleri6-7 Şubat 2024 Saat 09:00-17:00 Arasında.
Halka Arz Fiyatı35,00 TL
Dağıtım ŞekliEşit Dağıtım
Toplam Dağıtılacak Lot27.000.000 Adet Lot
Katılım EndeksiKatılım Endeksine Uygundur.
PazarAna Pazar
İşleme Başlama TarihiOnay Aşamasında
Aracı KurumHalk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Halka Açıklık Oranı%20,15
Pasifik Teknoloji (PATEK) – Halka Arz Tablosu

Pasifik Teknoloji (PATEK) Halka Arz Şekli

Şirketin Halka arz detaylarına göre, şirket 14.000.000 Milyon Lot bir sermaye ve 13.000.000 Milyon Lot ta ortak satışı planlamaktadır.

Destek Finans Faktoring A.Ş. – Halka Arz

Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından halka arzı gerçekleştirilecek olan Destek Finans Faktoring A.Ş. halka arz olabilmesi için Taslak izahnamesini SPK ya onaya sunduğunu açıkladı. Toplamda halka arz edilecek pay miktarı 83,333,333 olacak. Destek Finans Faktoring A.Ş. - Taslak İzahname Bilgileri

İlgili İçerik

Halka Arz Şekli Aşağıdaki Tabloda Detaylı Olarak Sunulmuştur.

DetayLot (Toplam)Satış Yapan Ortak
Sermaye Artırımı14.000.000 LotSermaye Artırımı
Ortak Satışı4.333.334 LotFatih Erdoğan
Ortak Satışı4.333.333 LotAbdulkerim Fırat
Ortak Satışı4.333.333 LotMehmet Erdoğan
Ortak Satışları ve Sermaye Artırımı Detayı* SPK Bülteni, 2024/7.

Bu detaylar, halka arzın hangi yöntemlerle gerçekleşeceğini ve toplamda ne kadarlık bir hissenin halka arz edileceğini açıkça göstermektedir.(haberhalkaraz.com)

Fonun Kullanım Amaçları

Finansal Yapının Güçlendirilmesi

  • %45 Yatırım harcamaları.
  • %35 Ar-Ge yeni ürün yatırımları.
  • %20 İşletme sermayesi.

Bu dağılım, taslak izahnamede belirtilmiştir ve yatırımcılara Pasifik Teknoloji (PATEK). ye ait fonun nasıl kullanılacağı konusunda bir yol haritası sunmaktadır. Yurt dışı yatırımları, işletme sermayesi ve yeni ürünlerin finansmanı arasındaki bu dengeli dağılım, şirketin büyüme stratejilerini destekleyecek şekilde planlanmıştır. Bkz: Fonun Kullanım Yeri Raporu

Finansal Tablo Verileri

Finansal tablo, Yatırımcılar için Pasifik Teknoloji (PATEK). şirketinin performansını yansıtan önemli verileri içeriyor. Tablo, 2023 yılının ilk 9 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait hasılat ve brüt kâr verilerini sunmaktadır. Bu veriler, şirketin gelir ve kârlılığını karşılaştırmamıza yardımcı oluyor. İşte bu finansal tablonun özgünleştirilmiş açıklaması:

Finansal Tablo202320222021
Hasılat481,0 Milyon TL403,5 Milyon TL258,2 Milyon TL
Brüt Kar117,3 Milyon TL65,4 Milyon TL62,7 Milyon TL
Finansal Tablo

Bu tablo, hasılat ve brüt kar verilerini 2023 yılının ilk 9 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait olarak karşılaştırmalı bir şekilde sunmaktadır. Tabloya Taslak İzahname: Sayfa 126 ‘dan uluşılabilir.

Fiyat İstikrarı

  • 30 Gün * Brüt halka arz gelirinin %10’u. Taslak İzahname Sayfa: 209

Satmama Taahhüdü

Taslak izahnameye göre Sayfa 211 te, satmama taahhüdü belirtilmiş ve bu taahhüt ihraççı ve ortaklar için 1 yıl süreyle geçerli olacaktır.

Halka Açıklık Oranı

  • Halka Açıklık oranı %20,15 İzahname Özeti, Sayfa 172.

Pasifik Teknoloji (PATEK) Halka Arz Ne Zaman?

Yazılım, siber güvenlik, donanım ve teknolojik altyapı hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren Pasifik Teknoloji (PATEK), 6-7 Şubat 2024 tarihlerinde talep toplama yoluyla halka arz olacak.

Pasifik Teknoloji (PATEK) Katılım Endeksine Uygunmu?

Pasifik Teknoloji ve Yazılım (PATEK), faiz hassasiyeti olan yatırımcılar için sevindirici bir haber geldi. Şirketin halka arz edilen hisseleri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan Borsa Görüşüne göre katılım endeksine uygun olarak değerlendirildi.

Katılım Endeksi Nedir?

Katılım endeksi, faiz hassasiyeti olan yatırımcıların, faizden etkilenmeyen finansal araçlara yatırım yapmalarını sağlayan bir endekstir. Bu endekse dahil olan şirketlerin faiz gelirleri ve faiz giderleri, belirli bir limite göre sınırlandırılır.

PATEK’in Katılım Endeksine Uygun Olmasının Avantajları:

  • Faiz hassasiyeti olan yatırımcılar için yatırım imkanı sunar.
  • Şirkete olan yatırımı cazip hale getirir.
  • Yatırımcı kitlesini genişletir.
  • Şirketin likiditesini artırır.

PATEK’in Katılım Endeksine Uygunluğu:

  • SPK tarafından yayınlanan Borsa Görüşüne göre PATEK hisseleri, katılım endeksine dahil olan şirketler için belirlenen faiz gelirleri ve faiz giderleri limitlerine uymaktadır.
  • Bu nedenle PATEK hisseleri, katılım endeksine dahil olabilecek ve faiz hassasiyeti olan yatırımcılar tarafından tercih edilebilecek bir yatırım aracı olarak değerlendirilmektedir.

Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. – Şirket Hakkında

Orçay ile başlayan Pasifik Grubu’nun hikâyesi bugün, farklı sektörlerde ve yaşamın birçok alanında var olan, Pasifik’in “yaşamı tasarlama” vizyonunu paylaşan grup şirketleriyle birlikte büyüyerek sürüyor.

2008 yılında, bu ülkenin bereketli topraklarından elde edilen yerli sermaye ve 50 yıla yakın inşaat tecrübesi ile Ankara’da kurulan; Next Level Ankara, Next Level Loft ve Next Level Çayyolu gibi alanında ilk olan projelere imza atan Pasifik İnşaat.

Portföyünde, Türkiye’nin en büyük karma projesi Merkez Ankara; İstanbul’un kalbi Levent’in en güzel yerlerinden birinde hayata geçirilen Next Level İstanbul; son yılların en cazip lokasyonlarından biri olan Göktürk’te Next Level Country ve Next Level Kemer projeleri; ödüllü Next Level markasına eklenmesi planlanan Bodrum projesi bulunan; 2021 yılında başarıyla halka arzını gerçekleştiren Pasifik GYO.

Uluslararası demiryolu taşımacılığının lideri olan; Özel Tren İşletmeciliği Belgesi alarak, kendi lokomotif ve trenleriyle müşterilerine hizmet sunmak için harekete geçen; deniz ve hava yolu lojistiğinde de yatırımlara başlayan; 2023 yılında ilk gemisini eklediği filosunu adım adım genişletmeyi planlayan lojistik sektörünün yükselen markası Pasifik Eurasia.

Kendi yapılanması içerisinde yazılımdan donanıma, altyapı hizmetlerinden siber güvenliğe kadar, farklı alanlarda geniş bir hizmet yelpazesine sahip olan Pasifik Teknoloji, bağlı ortaklıkları olan Ditravo, Destel Bilişim, Destel Connect, Icredible ve dış kaynaklar aracılığıyla faaliyetlerini gerçekleştirmektedir.

Pasifik, günümüzde gayrimenkul-inşaat, lojistik, imalat sanayi ve teknoloji-bilişim, enerji-maden faaliyet alanlarında 2.500’den fazla istihdam oluşturarak, yaşamı tasarlamaya, ülkemize katma değer sunmaya, istihdamı artırmaya ve kalkınmaya omuz vermeye devam ediyor.

Kuruluş Yeri: İstanbul

Kuruluş Tarihi: 2015

Yönetim Kurulu Üyeleri

Yönetim Kurulu BaşkanıFATİH ERDOĞAN
Yönetim Kurulu Başkan VekiliABDULKERİM FIRAT
Yönetim Kurulu ÜyesiMEHMET ERDOĞAN
Yönetim Kurulu ÜyesiFATİH NUSRET DUR
Bağımsız Yönetim Kurulu ÜyesiMURAT ÖZGÜMÜŞ
Bağımsız Yönetim Kurulu ÜyesiCEM TAYFUN YILMAZ
Bağımsız Yönetim Kurulu ÜyesiİRFAN GÜVENDİ
MEHMET ASIM UYSAL
Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kadrosu

Halka Arz’a Ait Belgeler & Dökümanlar

  1. Onaylı İzahname
  2. Fon Kullanım Yeri Raporu
  3. Fiyat Tespit Raporu
  4. Katılım Finans İlkeleri Bilgi Formu

Konsorsiyum ve Başvuru Yerleri

  • Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. – Konsorsiyum