Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. – Halka Arz

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. – Halka Arz

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.

13 Aralık günü KAP a yapılan açıklama ile Pardus GSYO portföyünde bulunan ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. işin halka arz kararı alındığını açıklandı. 44.000.000 Lot ile Halka Arz olması planlanan şirketin 35.200.000 lotu sermaye artırımı yöntemi ile geri kalan 8.000.000 Lot ile Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Arf Girişim Sermayesi Yatırım Fonuna ait ortak satışı ile gerçekleşecek.

ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. halka arz sürecini A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üstlenecek. SPK onayının ardından şirket Borsa İstanbul işlem görecek.

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. – Taslak İzahname Bilgileri

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.
Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.
İşlem KoduOnay Aşamasında
Talep Toplama TarihleriOnay Aşamasında
Halka Arz FiyatıOnay Aşamasında
Dağıtım ŞekliEşit Dağıtım
Toplam Dağıtılacak Lot44,000,000 Adet Lot
Katılım EndeksiOnaylı İzahname sonrasında belli olacak.
PazarOnay Aşamasında
İşleme Başlama TarihiOnay Aşamasında
Aracı KurumA1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Halka Açıklık Oranı%24,10
Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. – Halka Arz Tablosu

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. Halka Arz Detayı

Şirketin Halka arz detaylarına göre, şirket 20.000.000 Milyon Lot bir sermaye artırımı planlamaktadır.

Halka arz detayları aşağıdaki gibi bir tabloda gösterilebilir:

DetayLot (Toplam)Satış Yapan Ortak
Sermaye Artırımı35.200.000 LotSermaye Artırımı
Ortak Satışı8.800.000 LotRe-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Arf Girişim Sermayesi Yatırım Fonu
Ortak Satışları ve Sermaye Artırımı Detayı* Taslak İzahname Sayfa 1

Bu detaylar, halka arzın hangi yöntemlerle gerçekleşeceğini ve toplamda ne kadarlık bir hissenin halka arz edileceğini açıkça göstermektedir.(haberhalkaraz.com)

Fonun Kullanım Amaçları

  • Onaylı İzahname Sonrasında
Çates Elektrik Üretim A.Ş. (CATES)

Çates Elektrik Üretim A.Ş. (CATES) Çates Elektrik Üretim A.Ş. (CATES)'nin halka arzı, son SPK bülteninde onay aldı! Çatalağzı Termik Santrali için önümüzdeki hafta talep toplanması bekleniyor. Halka arz tarihi, hangi finans kurumlarıyla yapılacağı, ne zaman başlayacağı ve Kaç Lot Verir , Katılım Endeksine Uygun mu ?gibi detaylar yatırımcılar için kritik. Bu süreci

İlgili İçerik
Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Türkiye'nin önde gelen Gayrimenkul firmalarından biri olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) halka arz başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Şirketin taslak izahname detayında yer alan bilgilere göre toplamda 60.957.450 Adet Lot Halka Arz edilecek, Arz sürecine Deniz Yatırım Menkul Değerler A

İlgili İçerik
Kıraç Galvaniz A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Kıraç Galvaniz Telekominikasyon Metal Makine İnşaat Elektrik San. ve Tic. A.Ş. Sıcak daldırma galvaniz ve oto korkuluk sistemleri gibi bir çok sektörde faaliyet gösteren Kıraç Galvaniz A.Ş Halka Arz süreci için SPK'ya başvuruda bulundu. Kıraç Galvaniz A.Ş. halka arzı için SPK ya

İlgili İçerik
Marbaş Menkul Değerler A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Marbaş Menkul Değerler A.Ş. Gedik Yatırım bağlı ortaklığı olan Marbaş Menkul Değerler A.Ş. halka arz olabilmesi için gerekli izinleri aldıklarını duyurdu. Şirket açıklamasında daha önce Kayıtlı Sermaye Sistemi ne geçiş ve Esas Sözleşme Tadili başvurusunun SPK tarafından geçtiğimiz aylarda onaylandığınıda ekledi. Marbaş Menkul

İlgili İçerik

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. Finansal Tablo Verileri

Finansal tablo, Yatırımcılar için Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. şirketinin performansını yansıtan önemli verileri içeriyor. Tablo, 2023 yılının ilk 6 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait hasılat ve brüt kâr verilerini sunmaktadır. Bu veriler, şirketin gelir ve kârlılığını karşılaştırmamıza yardımcı oluyor. İşte bu finansal tablonun özgünleştirilmiş açıklaması:

Finansal Tablo202220212020
Hasılat91,4 Milyon TL163,2 Milyon TL
Brüt Kar19,3 Milyon TL134,3 Milyon TL
Finansal Tablo

Bu tablo, hasılat ve brüt kar verilerini 2022 yılının ilk 9 ayı ile 2022 ve 2020 yıllarına ait olarak karşılaştırmalı bir şekilde sunmaktadır. Tabloya Taslak İzahname: Sayfa 60 ‘dan uluşılabilir.

Fiyat İstikrarı

  • Planlanmamaktadır. Taslak İzahname Sayfa 107.

Satmama Taahhüdü

Taslak izahnameye göre Sayfa 108 te, satmama taahhüdü belirtilmiş ve bu taahhüt ihraççı ve ortaklar için 1 yıl süreyle geçerli olacaktır.

Halka Açıklık Oranı

  • Halka Açıklık oranı %24,10. İzahname Özeti, Sayfa 98.

Halka açıklık oranı, %24,10.olarak belirlenmiştir. .

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. Halka Arz Ne Zaman?

Yatırımcıların merakla beklediği konu olan Ne Zaman Halka Arz Olacak? sorusuna cevaben Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. 2024 Yılının ilk çeyreğinde Halka Arz olması oldukça yüksek bir ihtimal.

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş – Şirket Hakkında

ARF Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. 2015 yılında Ankara’da kurularak yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. Türkiye’deki güneş, biokütle ve rüzgar enerjisi sektöründeki fırsatları görerek ilk yatırımını Konya’nın Kadınhanı ilçesi Şahören Köyü’nde 5.7 MW’lık güneş enerjisi santrali ile elektrik enerjisi üretmeye başlayarak yapmıştır.

İkinci yatırımını ARF BİO Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. olarak biyokütle alanında “Ödemiş Biyogaz Enerji Santrali”nde yapan firmamız, başta EPDK olmak üzere ilgili Bakanlıklardaki izin çalışmaları tamamlanmış ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 29 Eylül 2018 gün ve EÜ/8067-1/04054 Lisans No ile Üretim Lisansını almıştır. Proje, İzmir’in Ödemiş ilçesi Bozcayaka köyünde olup 4,8 MW kurulu gücü ile Türkiye’nin en büyük kurulu güce sahip santrallerinden birisidir. Ödemiş Biyogaz Santrali ortalama 36.000.000 kWs elektrik üretimi ile 35.000 kişinin günlük elektrik enerjisi ihtiyacını; sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 10.000 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecektir.

Çevre kirliliğine sebep olan atıkların, yüksek verimli nihai ürünlere dönüştürülmesi; özellikle de ‘sıfır atık’ ve ‘geri dönüşüm’ kavramları günümüzün en hayati konuları arasındadır. Bu noktada organik kökenli atık maddelerden enerji elde edilmesini sağlayan Biyogaz Teknolojisi, organik – organomineral gübre ile toprağın verimini arttırarak çevrenin korunmasını sağlamaktadır.

ARF Ödemiş Biyogaz Santrali, organik kökenli bitki ve süt ineği dışkılarından hem enerji elde edip, hem de atıkları toprağa kazandırarak çevrenin korunmasını sağlamaktadır. İnsan ve çevre sağlığı açısından sorun teşkil eden hayvansal ve bitkisel atıklar, biyogaz üretim tesisimizde işlenerek ısı ve elektrik enerjisi üretilirken, bir yandan da toprak için çok faydalı organik, organomineral gübreye dönüşmektedir.

Kuruluş Yeri: Ankara

Kuruluş Tarihi: 2016

Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. Hizmet Alanları Nelerdir?

  • Yenilebilir Enerji
  • Biyogaz Üretimi
  • Yatırım Sermayesi

Yönetim Kurulu Üyeleri

Yönetim Kurulu BaşkanıMustafa Acar
Yönetim Kurulu Başkan VekiliMelih Aslan
Yönetim Kurulu ÜyesiIşıl Gültekin Avcı
Yönetim Kurulu ÜyesiDr. M. Emre Çamlıbel
Bağımsız Yönetim Kurulu ÜyesiCaner Bingöl
Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. Yönetim Kadrosu

Halka Arz’a Ait Belgeler & Dökümanlar

  1. Taslak İzahname
  2. Fon Kullanım Yeri Raporu

Konsorsiyum ve Başvuru Yerleri

  • A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. – Konsorsiyum