Çalışan Emekliye 5000 TL İkramiye Ne Zaman Yatacak?

Çalışan Emekliye 5000 TL İkramiye Ne Zaman Yatacak?

Emeklilere yapılacak olan 5000 TL’lik ikramiye ne zaman hesaplara geçecek, birçok emekli tarafından merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı şerefine verilen bu özel ikramiyeden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri faydalanıyor. Ancak Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler ve çalışan emekliler bu ikramiye kapsamında değiller. Son duruma göre, çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman ödenecek sorusu hâlâ netlik kazanmış değil.

Kuzey Boru A.Ş. Halka Arz Hangi Bankalarda Var?

Türkiye'nin önde gelen plastik boru üreticilerinden biri olan Kuzey Boru A.Ş., 7-8 Aralık 2023 tarihlerinde talep toplama sürecine geçiyor. Peki Kuzey Boru A.Ş. (KBORU) halka arz hangi bankalarda var? Kuzey Boru halka arzı hangi bankalardan alınır? Kuzey Boru halka arzı hangi bankalarda sunuluyor ve bu süreçte katılım nasıl sağlanıyor? sorularına cevaplar yazımızda.

İlgili İçerik

Çalışan Emeklilere Özel 5000 TL İkramiye

Çalışan emeklilerin beklentisi sonunda gerçekleşiyor! 2023 Ekim ödeme döneminde, çalışan ya da faaliyet gösteren emekliler de dahil olmak üzere, gelir, aylık alırken çalışmalarına devam eden veya yaşlılık aylığı alan emekliler, 5000 TL’lik ödemeden faydalanabilecek. Bu teklifin kabul edilmesiyle birlikte, emeklilik maaşları kesintiye uğramadan bu destekten yararlanabilecek. Çalışan emeklilere sağlanacak bu ikramiye, Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında verilecek ve gelir, aylık alan tüm sigortalı ve hak sahiplerine tek seferlik olarak sunulacak.

Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye Ödemesi Hangi Tarihte Yapılacak?

Çalışan emeklilere yapılacak 5000 TL’lik ikramiye ödemesi, tamamlanacak olan çalışma süreci sonucunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanan bu çalışma ile birlikte, çalışan emeklilere yapılacak ödeme süreci başlayacak