Sedad Hakkı Eldem Kimdir

Sedad Hakkı Eldem Kimdir

Sedad Hakkı Eldem, 20 Aralık 1908’de doğmuş ve ömrü boyunca mimarlık, akademisyenlik ve yazarlık alanlarında önemli adımlar atmış bir isimdir. Mimarlık alanında öncü çalışmalarıyla tanınan Eldem, çeşitli yenilikler getirmiş ve sektörde derin araştırmalar yapmıştır. Google, Eldem’in 115. doğum gününü özel bir doodle ile kutlamıştır. Sedad Hakkı Eldem Kimdir? Bu etkili figürün mimarlıkta yaptığı çığır açan çalışmaları ve bıraktığı mirası keşfedin

SEDAD HAKKI ELDEM KİMDİR?

Sedad Hakkı Eldem, 20 Aralık 1908’de İstanbul’da doğmuş ve 7 Eylül 1988’de aynı şehirde hayatını kaybetmiştir.

Eldem, asil bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve çocukluğu, babası İsmail Hakkı Bey’in diplomat olması sebebiyle Cenevre, Münih ve Zürih gibi Avrupa şehirlerinde geçmiştir.

Sedad Hakkı Eldem ‘in Osmanlıda Aldığı Görevler

Sedad Hakkı Eldem, Osmanlı dönemi evleri ile 18. ve 19. yüzyıl saray ve köşkleri üzerinde yaptığı çalışmalarla klasik Osmanlı mimarisini derinlemesine araştırdı. Bu araştırmalarıyla, geleneksel motiflerin mimari tasarımda tekrar kullanılmasına öncülük etti. Ayrıca, tarihi yapıların korunması konusunda önemli roller üstlendi. 1941-1945 yılları arasında Eski Eserleri Muhafaza Encümeni’nde, daha sonra ise 1962-1978 yılları arasında Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nda görev aldı.

Avrupakent Gayrimenkul Ne Zaman İşlem Görecek? AVPGY İşlem Tarihi Belli Oldu Mu?

Geçtiğimiz hafta talep toplama işlemleri sona eren Avrupakent Gayrimenkul 'ün dağıtım sonuçlarının açıklanmasının ardından yatırımcılar merakla beklemeye başladı. Yatırımcı başına 25 ila 26 lot arası dağıtı olan hakla arz da yatırımcıların merakla beklediği konu olan Avrupakent Gayrimenkul Borsada Ne Zaman İşlem Görecek? AVPGY İşlem tarihi belli oldu mu? sorularına işte cevaplar..

İlgili İçerik

Sedad Hakkı Eldem Doodle Neden Var?

Google, Sedad Hakkı Eldem İn 115. yaş gününe özel olarak Google Türkiye aramalarına özel Doodle Yayınladı.

Sedad Hakkı Eldem Doodle
Sedad Hakkı Eldem Doodle