Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından halka arzı gerçekleştirilecek olan Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. halka arz olabilmesi için Taslak izahnamesini SPK ya onaya sunduğunu açıkladı. Toplamda halka arz edilecek pay miktarı 115.500.000 olacak.

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. – Taslak İzahname Bilgileri

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş.
Birleşim Yeşil Enerji A.Ş.
İşlem KoduONAY AŞAMASINDA
Talep Toplama TarihleriOnay Aşamasında.
Halka Arz FiyatıOnay Aşamasında.
Dağıtım ŞekliEşit Dağıtım
Toplam Dağıtılacak Lot115,500,000 Adet Lot
Katılım EndeksiOnaylı İzahname sonrasında belli olacak.
PazarYıldız Pazar
İşleme Başlama TarihiOnay Aşamasında
Aracı Kurumİnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Halka Açıklık Oranı%20.02
Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. – Halka Arz Tablosu

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. Halka Arz Detayı

Şirketin Halka arz detaylarına göre, şirket 77.294.118 Milyon Lot bir sermaye artırımı ve 38.500.000 Lot ortak satışı planlamaktadır.

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. – Halka Arz Oluyor

Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. tarafından halka arzı gerçekleştirilecek olan Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. halka arz olabilmesi için SPK ya başvuruda bulunduğunu açıkladı. Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş. - Taslak İzahname Bilgileri

İlgili İçerik

Halka arz detayları aşağıdaki gibi bir tabloda gösterilebilir:

DetayLot (Toplam)Satış Yapan Ortak
Sermaye Artırımı77.000.000 LotSermaye Artırımı
Ortak Satışı19.250.000 LotMesut Altan
Ortak Satışı19.250.000 Lotİdris Çakır
Ortak Satışları ve Sermaye Artırımı Detayı* Taslak İzahname Sayfa 1

Bu detaylar, halka arzın hangi yöntemlerle gerçekleşeceğini ve toplamda ne kadarlık bir hissenin halka arz edileceğini açıkça göstermektedir.(haberhalkaraz.com)

Fonun Kullanım Amaçları

Finansal Yapının Güçlendirilmesi

  • Şirket ve bağlı ortaklıklarının finansal yapısını güçlendirmek ve finansman maliyetini azaltmak için %35-45 fon ayrılacak.
  • Bu yatırımlar, şirketin likiditesini ve mali istikrarını sağlayacak.

İnorganik Büyüme Finansmanı

  • Şirketin inorganik büyüme stratejilerini desteklemek için %25-35 fon ayrılacak.
  • Bu yatırımlar, şirketin pazar payını artıracak ve rekabet gücünü yükseltecek.

Elektrik Enerjisi Üretim Kapasitesi Artırımı

  • Şirketin elektrik enerjisi üretim kapasitesini artırmak için %15-25 fon ayrılacak.
  • Bu yatırımlar, şirketin enerji sektöründeki konumunu güçlendirecek.

Yenileme Yatırımları

  • Şirketin varlıklarının yenilenmesi ve modernizasyonu için %5-15 fon ayrılacak.
  • Bu yatırımlar, şirketin verimliliğini ve rekabet gücünü artıracak.
PTTAVM Halka Arz Oluyor!

PTT'nin yerli ve milli e-ticaret platformu olan PttAVM.com, halka arz için adımlarını attı. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, SPK'ya başvurularını tamamladıklarını ve PttAVM'nin yüzde 15'lik kısmını halka arz etmeyi planladıklarını açıkladı. PttAVM.com, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri olarak dikkat çekiyor. Halka arz süreciyle, şirketin büyümesine ve genişlemesine destek olmayı hedefliyorlar

İlgili İçerik

Bu dağılım, taslak izahnamede belirtilmiştir ve yatırımcılara Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. ye ait fonun nasıl kullanılacağı konusunda bir yol haritası sunmaktadır. Yurt dışı yatırımları, işletme sermayesi ve yeni ürünlerin finansmanı arasındaki bu dengeli dağılım, şirketin büyüme stratejilerini destekleyecek şekilde planlanmıştır. Bkz: Fonun Kullanım Yeri Raporu

Finansal Tablo Verileri

Finansal tablo, Yatırımcılar için Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. şirketinin performansını yansıtan önemli verileri içeriyor. Tablo, 2023 yılının ilk 6 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait hasılat ve brüt kâr verilerini sunmaktadır. Bu veriler, şirketin gelir ve kârlılığını karşılaştırmamıza yardımcı oluyor. İşte bu finansal tablonun özgünleştirilmiş açıklaması:

Finansal Tablo202320222021
Hasılat361,9 Milyon TL376,5 Milyon TL92,4 Milyon TL
Brüt Kar130,5 Milyon TL139,8 Milyon TL46,5 Milyon TL
Finansal Tablo

Bu tablo, hasılat ve brüt kar verilerini 2023 yılının ilk 9 ayı ile 2022 ve 2021 yıllarına ait olarak karşılaştırmalı bir şekilde sunmaktadır. Tabloya Taslak İzahname: Sayfa 136 ‘dan uluşılabilir.

Fiyat İstikrarı

  • Planlanmamaktadır. Taslak İzahname Sayfa: 235

Satmama Taahhüdü

Taslak izahnameye göre Sayfa 236 te, satmama taahhüdü belirtilmiş ve bu taahhüt ihraççı ve ortaklar için 1 yıl süreyle geçerli olacaktır.

Halka Açıklık Oranı

  • Halka Açıklık oranı %20,02. İzahname Özeti, Sayfa 218.

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş.Halka Arz Ne Zaman?

Yatırımcıların sabırsızlıkla beklediği Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. halka arz tarihi için henüz resmi bir açıklama gelmedi. Şirketin halka arzı, 2024 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi oldukça yüksek bir ihtimal.

Halka arzın, şirketin büyüme hedeflerini gerçekleştirmesi ve yatırımcılara yeni bir yatırım fırsatı sunması açısından önemli olduğu belirtiliyor.

Şirket, halka arzdan elde edeceği geliri, yenilenebilir enerji yatırımları, üretim kapasitesinin artırılması ve yeni pazarlara açılma gibi stratejik amaçlarında kullanacak.

Halka arz sürecinin tamamlanması ile ilgili daha detaylı bilgiler, ilerleyen dönemde kamuoyu ile paylaşılacak.

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. – Şirket Hakkında

2002 yılında kurulmuş olan Birleşim Grup ticari faaliyetine başladığı günden bugüne kadar mühendislik gücüne, çalışanlarının bilgi ve tecrübelerini de katarak “birlikten güç doğar” mantığı ile hareket etmiş, bu birikimine farklı sektör iş kolları ve disiplinlerini de bir araya getirerek sinerjiden katma değer elde etmiş ve 20 yılda hedeflerini hayata geçirerek ülkemizin lider firmalarından birisi olmuştur. 

Kurulduğu günden bugüne kadar hizmet verdiği mekanik ve elektrik mühendislik grubu ve inşaat sektörü gibi alanlara ek olarak 2020 yılında enerji sektörüne de yatırım yapma hedefi koymuş ve bu hedefini 2020 yılı başlarında Edikli Ges Enerji A.Ş. ‘yi (Niğde Edikli 15,23 Mw) satın alarak hayata gerçekleştirmiştir. Devamında Uluder Elektirk A.Ş.’yi (Kahramanmaraş, Elbistan 15,82 Mw) kurmuş ve son olarak da 2021 yılı sonlarında Gülbahar Elektrik Üretim A.Ş.’yi  (Bitlis, Adilcevaz 24,2 Mw) bünyesine katmış ve  toplam kurulu gücü 55 Mw olan 3 adet ‘’lisanslı güneş enerji santralinin’’ (GES) sahibi olmuştur. 

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. ülkemiz enerji ihtiyacının ithal kömür ve doğalgaz gibi yurt dışından tedarik edilen ve bu nedenle cari döviz açığına sebep olan ithal hammadde girdisini minimize etmek üzere yola çıkmış olup güneşlenme süresi 2663 saat ve güneş ışıma değeri 1527 kWh/m2  ile dünyanın önde gelen güneş enerjisi alanlarından birisi olan ülkemizde öncelikle güneş enerjisi olmak üzere yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yapmayı ve böylece  hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı hem de önlediği karbon emisyonu ile çevreye ve doğaya sahip çıkma kararlılığını göstermektedir. 

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. vatanını ve doğayı seven, başta insan olmak üzere tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyan bir firma olarak yenilenebilir enerji alanında yapılacak yatırımların aslında birer sosyal sorumluluk projesi olduğunu bilmekte ve bu yolda yeni yatırımlar ile gücünü arttırarak çocuklarımızın, ülkemizin ve dünyanın geleceğinin daha fazla güvence altına alınmasını hedeflemekteyiz.

Kuruluş Yeri:

Kuruluş Tarihi:

Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. Yatırımları Nelerdir?

  • Edikli Ges
  • Uluder Ges
  • Gülbahar Ges

Yönetim Kurulu Üyeleri

Yönetim Kurulu BaşkanıMesut Altan
Yönetim Kurulu Başkan Vekiliİdris Çakır
Yönetim Kurulu Üyesiİbrahim Biner
Bağımsız Yönetim Kurulu ÜyesiAlev Dumanlı
Bağımsız Yönetim Kurulu ÜyesiGültekin Portioğlu
Üst Yönetim———————-
Genel Müdür
Genel Müdür Yardımcısı
Genel Müdür Yardımcısı
Birleşim Yeşil Enerji A.Ş. Yönetim Kadrosu

Halka Arz’a Ait Belgeler & Dökümanlar

  1. Taslak İzahname
  2. Fon Kullanım Yeri Raporu

Konsorsiyum ve Başvuru Yerleri

  • İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. – Konsorsiyum